Перегляд театралізованої постановки «Шануй батька і Бога, буде тобі скрізь дорога» в рамках проведення Тижня духовності

15 травня 2019 року, в рамках проведення Тижня духовності, учні Вищого професійного художнього училища №5 м.Чернівці переглянули театралізовану постановку «Шануй батька і Бога, буде тобі скрізь дорога», що проводилась у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки.
Із перших днів нашого життя нас завжди опікують тато й мама. Вони нам співають колискові, вчать ходити, вимовляти перші слова, взувати черевики, застібати ґудзики. Але головна наука, яка прививається з дитинства – це любов до Батьківщини, яку дитина вбирає з молоком матері. Є скарби, заховані глибоко в землю, є розташовані на поверхні, що передаються з покоління в покоління, чаруючи людську душу. До таких скарбів належать: пам’ять роду, його звичаї, традиції, мамина пісня, батьківська хата, бабусина вишиванка, дідусева казка – вся наша родовідна пам’ять, наші символи, наша історія.
Учасники даної постанови намагалися донести до глядача всю нашу родовідну пам’ять, наші символи, нашу історію, основу духовності нашої нації, наш генетичний код. Також материнський вишитий рушник, душа нашого народу, артефакт, який засвідчує самобутність нашої нації, глибину духовності наших предків, адже всі малюнки на рушниках є знаками і символами, значення яких відоме і сьогодні матерям, які вишивають рушники, благословляють ними своїх дітей...
Щиро дякуємо організаторам та учасникам постановки ЧВПУР за чудове свято та емоції!!!