Первинні засоби пожежогасіння. Правила пожежної безпеки. Отруєння чадним газом, опіки. Перша домедична допомога

1 лютого для учнів Вищого професійного художнього училища №5 м.Чернівці, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області та Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України провели заняття щодо дій у разі виникнення пожежі та принципів надання домедичної допомоги постраждалим на тему: «Первинні засоби пожежогасіння. Правила пожежної безпеки. Отруєння чадним газом, опіки. Перша домедична допомога».
На початку зустрічі перед учнями виступили фахівці Управління ДСНС України у Чернівецькій області, котрі розповіли присутнім про випадки пожеж, які сталися на території області та їх наслідки. Рятувальники наголосили: будь-якому загоранню можна запобігти, якщо свідомо ставитися до дотримання правил безпеки. Вогнеборці навчили молодь цих правил, вказали, що можна, а чого не варто робити користуючись електро- та газовими приладами, пічним опаленням. Розповіли про можливі наслідки необережного поводження з вогнем та під час паління. Окрім цього, рятувальники навчили учнів, як поводитись у разі пожежі. Фахівці Служби порятунку пояснили, як потрібно виходити з охопленого вогнем приміщення, як діяти у задимленому середовищі та продемонстрували тематичний відеоролик.
Далі заняття продовжили представники Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Вони вели мову про те, як правильно надати першу домедичну допомогу постраждалим. Учнів також навчили, як проводити серцево-легеневу реанімацію, надавати допомогу при опіках та отруєнні чадним газом. Представники Товариства Червоного Хреста наголосили, що вчасно та кваліфіковано надана допомога є запорукою збереження людського життя, тому важливо знати і вміти проводити такі заходи.
Щоб закріпити здобуті знання, учні практично спробували зробити штучне дихання та непрямий масаж серця умовному потерпілому.
Завдяки спільним зусиллям рятувальників та представників Товариства Червоного Хреста під час заходу молодь змогла не тільки почути корисну інформацію, а й відпрацювати певні дії на практиці.